Zondag 22 maart 2009

img_3937_smallVandaag is het niet echt een gewone zondag voor mij. Na een goede nachtrust werd ik 8:00 wakker.  Normaal word ik altijd gewekt door mijn spelende kinderen maar nu moest de wekker het doen en ga ik naar de kerk. Dat zit er vandaag niet in. Zoals afgesproken klopt stipt de room services om 8:30 op de deur om een kop thee te bezorgen. Dat smaakte prima. Na het ontbijt heb ik het eerste deel van deze webblog geschreven.

Om 10:00 belt Mathew Cornelius (Indiase collega) op. Hij was iets vertraagd. Geen probleem we hebben de hele dag.  Ik had vorig week een email naar Mathew gestuurd met de vraag of hij voor vandaag een taxi wilde regelen. Maar hij stond er op dat hij zelf mij vandaag Chennai liet zien. Dat is erg gastvrij van hem. Om 10:30 stond hij met de rest van zijn familie voor het hotel. Na een korte kennismaking met zijn vrouw en zoon zijn we vertrokken richting het zuiden. Chennai is echt een hele grootte stad. Het beslaat ongeveer 50 kilometer (+/- 15 miljoen inwoners) in het rond dus pas na 25 kilometer rijden waren we uit de drukte.
De route liep parallel aan de kust. Dus regelmatig zag je prachtige stranden. Onze eerste stop was bij een opvangcentrum voor krokodillen (Madras Crocodile Bank).  In allerlei grote vijvers kon je allerlei krokodillensoorten zien. Het was echt een prachtig gezicht. img_3972_small

Dit vangcentrum is ook erg beroemt vanwege zijn collectie slangen en schildpadden. Deze hebben wij ook bekeken. Na een bezoekt aan het anti slangengif museum zijn we doorgereden naar Mamallaparum.

Dit dorp ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Chennai. Er staan prachtige oude tempels (400 AD). Meeste tempels zijn uitgehouwen uit massieve rotsen. Echt prachtig om te zien. Hierna zijn we naar een oude vuurtoren geklommen en daarna hebben we de beroemste kust tempel van deze streek bezocht. Ook deze tempel was echt prachtig gemaakt.

Na een lunch (14:30) zijn we terug gereden naar Mathew huis in Chennai. Op de terug weg leuk gespeeld met de zoon van Mathew.

img_4002_small

Mathew voedt zijn zoon tweetalig op. Dus ik kon prima engels met hem spreken ook als was hij maar 5 jaar oud. Na zijn huis te hebben bezocht zijn Mathew en ik nog gaan shoppen in het centrum van Chennai. Na wat winkels bezocht te hebben vonden we een winkel die veel speelgoed verkocht. Ik heb voor mijn drie zonen leuke cadeautjes (Lego en een remote-control vliegtuig) kunnen kopen en voor mijn dochter een echte Indiase barbie pop. Ik hoop dat ze het leuk zullen vinden. 20:00 was ik weer terug in het hotel.

De rest van de avond uitgebreid gedineerd in een van de restaurants van het Hotel. Het is nu 23:30 dus tijd om te gaan slapen. Vandaag 125 foto’s gemaakt. Zal morgen wat foto’s aan de blog toevoegen.

img_3963_smallimg_3976_smallimg_3996_small

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.