Vrijdag 10 april 2009

Vandaag (Goede Vrijdag) heb ik als verrassing vrij genomen van mijn werk. Aangezien mijn vrouw en kinderen ook al vrij waren van school zijn we vandaag op pad gegaan. Ik had verzonnen dat een dagje naar Zuid Limburg wel erg leuk zou zijn.

Dus zo gezegt, zo gedaan. Wietske is gisteravond nog even snel naar de Albert Hein geweest om proviant in te slaan. Aangezien het wel een stukje rijden is 215 kilometer  zijn we 6:00 opgestaand. Al met al zaten we 6:45 in de auto. Niet slecht als je bedenkt dat we vier kinderen moesten aankleden en al de spullen (Eten, Rugzakken, Schoenen, Jassen, Nintendo’s, DVD speler, etc…) bij elkaar moesten zoeken en inladen.

img_2381De reis verliep zeer voorspoedig. Volgens mij was half Nederland vrij, want het was erg rustig op de weg. Twintig kilometer voor Eindhoven hebben we ontbeten. Leonard vond het heerlijk om even te rennen en ondertussen een broodje naar binnen te werken. Bastiaan en Sander aten snel hun brood op want hun Nintendo DS had de hoogste prioriteit. Na het ontbijt zijn we door gereden naar Epen (Zuid Limburg). Na even met de auto gezocht te hebben naar het beginpunt van de gekozen wandelroute, koffie gedronken te hebben,  zijn we begonnen aan een 6,5 kilometer wandelroute (9:45).

Het was echt fantastisch weer. Toen we weg reden was het 12 graden in Gouda, bij aankomst was het kwik al opgelopen tot 19 graden (Epen) en was de hemel strak blauw.

Onze wandeling liep door Epen (gezellig klein dorpje), langs de Geul (Riviertje) en daarna langs de rand van een beboste heuvelrug terug naar onze parkeerplaats. Tijdens de wandeling twee keer gestopt. Dat was vooral voor Leonard erg leuk, want dan kon hij zelf een beetje rond scharrelen. Tijdens het wandelen zat hij namelijk in een rugzak op mijn rug. Wietske draagt Jiska in een babydrager en een rugzak met eten. De meesten andere wandelaars die we tegen kwamen spraken hun bewondering uit hoe we aan het wandelen waren 😆 Al met al waren we 12:30 weer terug bij de auto. De temperatuur was ondertussen al opgelopen tot 26 graden, dus liep ik het laatste stuk met Leonard op mijn nek en alle jassen van de kinderen in mijn rugzak. Tja, ik leek wel een pak ezel. 😉

img_2389Na even afgekoeld te zijn in de auto (airco op vol vermogen) hebben we besloten maar af te zien van een tweede wandeling aangezien het toch wel erg warm was (kinderen hadden ook niet zo veel zin meer in nog eens 6  kilometer te lopen) Dus dan maar plan B. We zijn met de auto naar Vaals (drielandenpunt) gereden. Hier is een grootte speeltuin. Hier hebben Bastiaan en Sander leuk 1,5 uur gespeelt. Leonard heeft lekker geslapen in de buggy en wij  hebben lekker op een terras thee gedronken. Toen Leonard wakker was geworden zijn we naar Valkenburg gereden.

img_2403Na onze auto geparkeerd te hebben zijn we meteen naar de gemeente grot gelopen. Kaartjes gekocht voor de rondleiding van 15:30. Aangezien we nog wat tijd overhadden hebben we nog even gewinkeld waarna de rondleiding begon. Grappig was dat we een privé rondleiding kregen. Er was namelijk verder niemand. 😛 De rondleidster liet ons weer allerlei nieuwe dingen zien. Vorig jaar waren we namelijk hier ook al geweest maar toen was de groep zo groot dat we maar de helf van de officiële route hebben gelopen. Vandaag was dat anders. Dus veel schilderijen, beelden en het oud romeinse stuk van de grot gezien. Echt prachtig!

17:00 waren we weer terug bij de auto. Zoals afgesproken zijn we daarna via Maastricht (lees Mac Donalds) terug naar huis gereden. We waren 19:30 thuis. De kinderen hadden nog wel de schrik van hun leven want een van onze goudvissen lag dood op de vloer. Hij was, hoe gek het ook is, uit het aquarium gesprongen. 🙁 Gelukkig waren de kinderen er gauw weer overheen en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *