Woensdag 25 januari 2006

img_2188

We werden 8:00 wakker. Eigenlijk het vakantie ritme te pakken. Hi! Rustig aangedaan vanmorgen. Eerst uitgebreid ontbeten en daarna door na de skipistes. Het was vandaag een bewolkte dag met veel wind (super koud). We zijn meteen richting Kitzbühel geskied. Hier hebben we ’s middag in een restaurant gegeten. Daarna door geskied naar Ascha een aantal zwarte pistes geskied en vervolgens weer terug naar ons Hotel. Verder is er niet zoveel gebeurt.

Hier volgt nog wat extra informatie over het gebied.

Kirchberg vormt samen met Kitzbühel, Jochberg en Pass Thurn het Kitzbühler Alpen skigebied. Dankzij grasbedekking tot op grote hoogte is een kleine laag sneeuw al voldoende om hier wintersport te beoefenen. Ook is er een ultramodern besneeuwingssysteem en onder andere daardoor sneeuwzekerheid van december tot april.

img_2187
Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in dit gebied. Oude stoeltjesliften zijn afgebroken, vervangen of uitgebreid. Er is zelfs een kunstmatig meer aangelegd om als toeleverancier te dienen voor de vele sneeuwmachines. Het gebied dat kunstmatig besneeuwd kan worden is tevens vergroot.

Dankzij het moderne liftennetwerk verdoe je weinig tijd met wachten. De cabinelift 3S verbindt het skigebied bij Kirchberg (Pengelstein en Hahnenkamm) met het gebied van Jochberg en Paß Thurn. Je skiet in het hele gebied van Ascha tot pass Thurn in beide richtingen zonder gebruik te hoeven maken van een pendelbus.

img_2190

Van beginnerweides voor de onervaren skiërs, een skisafari vanuit Kirchberg tot de Hahnenkamm (met de afdaling ‘Streif’, de uitdagende en steile afdaling voor profs), ieder vindt hier zijn eigen uitdaging. Snowboarders wanen zich in het paradijs op de Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm. Elk dorp biedt gratis gebruik van oefenliften in het dal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *