Dinsdag 25 januari 2005

img_1377
Vandaag is de grootte dag voor Oostenrijk en Schladming in het bijzonder. De wereldcup voor de heren superslaoom wordt vandaag gehouden op de planai berg. Ons hotel staat naast de planai dus we hebben vanuit de sere van ons hotel perfect uitzicht over het laatste stuk van het parcour. De race wordt vanavond gehouden, maar zo ver is het nog niet.

Na het ontbijt zijn we 9:30 met de lift naar boven gegaan. 10:00 verzamelde we op de top met de skiklas en hebben we weer de nodige oefeningen gedaan. Onze ski leraar is echt een super vent. Aangezien we allemaal al redelijk goed kunnen skiën, skiën we de hele ochtend van de ene piste naar de andere piste. Tijdens het skien krijgen we zeer bruikbare aanwijzingen om onze techniek te verbeteren. img_1389Deze manier van lesgeven is echt perfect. Je blijft lekker in beweging en ziet een hoop van het gebied. Helaas is onze les voor ons gevoel zo weer voorbij.

Aangezien onze lunch 13:00 wordt opgediend in ons hotel zijn we na de les meteen naar beneden geskied over de zwarte piste. Het kost ons +/- 10 minuten om van de top naar het dal te komen. Vanavond zullen de profs de zelfde route volgen. Ben benieuwd hoe lang zij er over doen.

De rest van de middag vrij geskied. We zijn met een klein groepje naar de berg naast de planai gegaan. Dit gebied is wat rustiger. Heerlijk tussen de bomen geskied. Vandaag  is het +/- 10 graden onder de nul. Dus de temperatuur is goed te doen. 16:30 zijn we terug gegaan naar ons hotel. Na heerlijk gedoucht te hebben en een kort middag slaapje hebben we gegeten.

Aangezien ons hotel binnen de zone van de avond race valt hebben we tickets ontvangen. Hierdoor kunnen we gewoon het dorp in lopen zonder dat we moeten betalen als we terug naar ons hotel willen.

img_1404

20:00 is de eerste ronde van de slalom race. Achter een volgens komen 50 man naar beneden racen. Gemiddeld doen deze profs er maar 2 minuten over om van de top naar het dal te komen. Ze halen +/- 100 kilometer per uur. Tja, wel even iets anders dan hoe wij ons naar beneden bewegen. 🙂

De tweede rond was om 22:00. De eerste rond hebben we langs de piste aanschouwd (er stond +/- 10.000 man te kijken) de tweede rond hebben we in de sere bekeken. De temperatuur was namelijk al gezakt naar 20 graden onder de nul. 23:00 was het hele circus weer voorbij en zijn we meteen naar bed gegaan aangezien morgen we om 7:30 weer worden gewekt door het hotelpersoneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *