Maandag 23 maart 2009

img_3882_smallVandaag 8:15 opgestaan. Na een kort ontbijt heb ik via de receptie een taxi geregeld naar het Logica kantoor in Chennai. Ik dacht dat mijn hotel dicht bij het kantoor lag. Maar dit bleek toch niet helemaal het geval te zijn. De taxi had 35 minuten nodig om mij er heen te brengen. Onderweg zie je allerlei contrasten. Het ene moment zie je mooie huizen en luxe auto’s een ander moment zie je een bedelaar zitten met zijn/haar hand in de lucht. Tja, de welvaart is hier nog niet zo goed verdeeld.

Het Logica kantoor is gevestigd op een groot IT park. Het hele park is afgezet met een hek en wordt bewaakt. Na een grondige controle mogen we door rijden. Op dit park zitten ook vele van Logica’s concurenten: IBM, SonyEricsson, Nortel, ABB, etc… Het kantoor bevindt zich in een nieuw gebouwd wat een jaar geleden door Andy Green (CFO van Logica) officieel is geopend. Binnen een jaar zijn er 800 mensen aangetrokken om Logica India te versterken.

img_4016_smallNa aankomst werd ik hartelijk begroet door het Indiaase support / development team. Ze hadden zelfs een bos bloemen voor mij geregeld.  Het team bestaat uit acht mensen. Na de introductie ben ik begon met de eerste ochtend training sessie.

Ik heb me vandaag geconcentreerd op het leggen van een basis. Ik heb de geschiedenis van de M-PRES en CRDB productlijn toegelicht en uitgelegd high level wat dit team moet bereiken de komende twee maanden. Morgen ga ik verder met inzoemen op wat er percies technisch wordt verwacht. Tijdens de koffie break heb ik Nederlandse stroopwaffels uitgedeeld, die vielen erg in de smaak.

img_3884_smallDe rest van de dag gewerkt aan de presentaties voor morgen en adhoc vergaderingen. 18:30 was mijn taxi aanwezig en ben ik terug gereden naar mijn hotel.

Na me te hebben opgefrist heb ik in het tweede restaurant van het hotel gegeten. De hostes van het restaurant had een origineel idee om mijn tafel aan te kleden.  Ze zetten tegen over mijn een vissenkom met twee goudvissen. Had ik toch nog wat gezelschap.  😆

Het is nu 23:00 tijd om na bed te gaan!

img_3880_smallimg_3881_small

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *