Boom gesnoeid

Vanochtend een start gemaakt met het snoeien van de 3 grootte bomen (13 meter hoog) voor ons huis. De bomen zijn bijna dood, dus er zit enorm veel dood hout in. Ik ben als een aap in de boom geklommen en heb de eerste twee takkenlagen weg gezaagd. Wietske heeft de takken allemaal klein gemaakt en afgevoerd naar de houtvoorraad.

Eén gedachte over “Boom gesnoeid”

  1. Beste Pa,

    Tja, de boom is behoorlijk hoog. Met een trap van de buren ben ik tot ca. 8 meter gegaan. Heb de takken eerst 80% ingezaagd met een boomzaag (kettingzaag werkte niet op deze hoogte. Heb namelijk 1 hand nodig om vast te houden en heb dan maar 1 hand over om te zagen). Daarna brak de tak langzaam, zodat hij eerst naar beneden ging hangen. Daarna heb ik pas het laatste stukje doorgezaagd. Al met al ca. 500 kilo hout er uitgehaald. Ik heb er voor gezorgd dat elke tak op de grond of water viel. Dus niet tegen het huis of beschoeiing. Verder heb ik er voor gezorgd dat de boom esthetisch er wel goed uit blijf zien. Dus elke kant heeft nog steeds even veel taken over. 😊

    T.z.t. laten we de rest wel door een hovenier doen. Wietske zit er nu zelf aan te denken om de boom nog een kans te geven. Misschien loopt hij nu weer uit. We gaan het zien.

    Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *