Maandag 12 Juli 1993

img_4180

De een na laatste excursie stond vandaag op het programma. Uit de folder van SudTours moest dit het hoogte punt van onze vakantie worden. Het was de bedoeling dat we om kwart over acht klaar beneden zouden zijn. Ik moest vandaag we geld halen dus ik stond kwart over zeven op. Snel ontbeten en daarna snel naar het postkantoor. Vandaag had de loketbediener er wel zin in dus ik was binnen 5 minuten klaar.

img_4181

De excursie begon met een vaartocht naar Diafani. Het was mooi zonnige weer alleen stond er vandaag een harde wind. Toen we eenmaal buiten de haven voeren ging het schip nogal te keer. Gelukkig werd niemand zeeziek. Na ongeveer 2 uur gevaren te hebben kwamen we aan bij Diafani. Daar stond een bus te wachten die ons het laatste stuk zou vervoeren. Onder weg hadden we nog een fotostop. Het uitzicht op deze plek was fantatisch. Je kon in de verte Olympos al zien liggen. Na de stop zijn we door gereden naar Olypmos.

img_4184

Olypmos is vooral bekent om zijn graanmolens. We konden tot half drie het stadje bekijken. We hadden geen gids gehuurd omdat het dan per persoon nog eens 15 gulden extra kosten. Ik begreep eerst niet waarom hier al die molens gebouwd maar toen we een eindje gelopen hadden werd het duidelijk. Het eiland is hier nogal hoog zo’n 500 meter. Hierdoor staan alle molens goed in de wind. Een molen was van binnen te bekijken.

img_4187

Het zag er allemaal erg oud en versleten uit. Tocht werkte het nog allemaal goed. Je kon koeken met honing kopen met graan wat hier gemalen was. Marleen heeft dat gedaan ik heb ook een stuk geproefd, het smaakt lekker. Olypmos is gebouwt op een schuine heling. De huizing zijn daarom trap gewijs gebouwd. De nieuwste huizen staan het laagst. Tijdens de wandeling kwamen we een schoenmaker tegen. Hij maakte schoen met houten nagels. Dat had ik nog nooit gezien. Ik heb er een foto van gemaakt. De terugreis was het zelfde als de heen reis. Eerst met de bus terug naar Diafani. Daar konden we nog gaan zwemmen aangezien we pas om 5 uur werden opgehaald met de boot. Ik heb maar afgezien van het zwemmen aangezien het erg hard waaide. Het klinkt misschien gek maar als het zo hard waait voelt het echt koud aan.

img_4183

’s Avonds zijn wezen eten bij Odyssa. Ik ben samen met Gijs op de moter, die hij net gehuurd had, met een gitaar in me hand er heen gereden. Dat was harstikke leuk aangezien je hier geen helm op hoeft. Ik heb zoals gewoonlijk Souvlakki op. Ik vind dit eigenlijk het lekkerst van de Griekse keuken. We hadden ook nog wat te vieren. Gert was namelijk jarig. Katrien, Marjolein, Gijs, Antoinette en Rijk hadden voor hem een verjaarslied geschreven van 13 coupletten. Gert en Dirma kwamen zoals afgesproken later.

img_4188

Toen ze binnen kwamen hebben we dit lied gezongen. Gert was helemaal overrompelt. De rest van de avond hebben we hier door gebracht. Om 23:30 lag ik op bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *