Maandag 5 Juli 1993

img_4171

We moesten al weer vroeg uit bed omdat we half negen zouden weg varen met een boot. Ik stond zeven op want ik moest nog geld halen. het was maar goed dat ik vroeg naar het postkantoor was gegaan omdat er al een aardige rij stond. Het personeel werkte weer op griekse snelheid dus ik was pas na drie kwartier aan de beurt. Zucht! Na met cheques verzilverd te hebben ben ik als een gek terug gerend naar het hotel om mijn spullen voor vandaag te pakken.

img_4166

Ik was net optijd bij de boot. Vandaag gaan we naar Apella toe. Dit is een strand waar je bijna niet kan komen met de auto. Het noordelijkste deel van het eiland is namelijk erg moeilijk toegankelijk. Er is maar een weg en die zit vol gaten.

Op de boot konden zo’n vijftig mensen. Je kon op een aantal plaatsen zitten. Onder het bovendek was de kajuit waar je drinken en andere lekker dingen kon kopen. Het eerst wat ik ben gaan doen toen ik een mooi plaatsje had bemachtig was me van top tot teen insmeren met zonnebrand olie. Want de hele tocht zat je namelijk in de zon te schroeien. Er stond weinig wind maar toen we de baai uitvoerde begon de boot toch aardig te dijen.

img_4167

Katrien en Gunter kregen last van zeeziekte. Gelukkig voor hun duurde de tocht maar 1.5 uur. We hadden toen zo’n 22 kilometer gevaren. Via de reddingsboot werden we naar het strand vervoerd. Het strand is hier ongeveer 1000 meter breed met weinig natuurlijke schaduw. Gelukkig konden we toch een boompje vinden.

Daar heb ik de rest van de dag in de schaduw gelegen. De zee is hier ook erg mooi. Iets meer golven dan op Amoopi Beace maar ook hier is het erg rustig. Eigenlijk waren op het strand alleen maar mensen van deze excursie. Bij deze excursie zat ook een barbecue inbegrepen. Om ongeveer 14:00 zijn we naar de barbecue gelopen. Wij waren de laatste mensen die gingen eten. De eigenaar van de boot grilde de hamburgers.

img_4169

Hij had zoveel over dat wij allemaal er nog twee kregen. Het smaakte erg goed. De rest van de middag heb ik gezwommen. Het enige nadeel van dit strand was dat op de zeebodem veel stenen liggen en dat het erg snel diep wordt. Ook vandaag was het weer warm (35 graden).

Om half vier toeterde de boot ten teken dat we gingen vertrekken. De terugtocht was rustig. We maakt nog even een tussen stop bij Ahata, er moesten namelijk iemand van boord. s’ Avonds de gebruikelijke avondsluiting.

img_4170

img_4168

img_4165

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *