Zondag 4 Juli 1993

img_41491

Voor het eerst goed geslapen. Ook al heb ik een roerige nacht gehad. Bij Marjolein en bij Marleen en Marty waren kakkerlakken op de kamers gesignaleerd. Gert heeft ze kunnen verwijderen. Hij liever hij dan ik. Die beesten zijn zo’n 2 centimeter lang en lopen erg hard. Ze zien er een beetje uit als een pissebed maar dan extra large. Marjolein is die nacht toch maar voor de zekerheid bij Mary en Marleen gaan slapen omdat bij haar op de kamer er wel acht van deze schattige beestjes rond liepen.

De eigenaar heeft vandaag de aanval ingezet. Alle kamer worden met een giftige spuitbus gehandeld. Toen we onze kamer na het ontbijt binnen kwamen vielen we bijna flauw van dat spul. Gelukkig hadden we weer wat op het programma. Om 9:00 gaan we naar een Grieks orthodox kerk. Op het hele eiland is namelijk geen protestantse kerk te vinden.

img_41501

Kwart voor negen verzamelde we beneden. Na een korte wandeling kwamen we aan bij de kerk. Toen we naar binnen gingen zat de kerkzaal al aardig vol. Aan de ingang stond een man die aan ons begon te trekken. We begrepen eigenlijk niet wat hij wilde maar na een paar minuten begrepen we hem. De vrouwen moesten ergens anders gaan zitten dan de mannen. Ik snapte niet veel van wat er gebeurde. Er liep voorin de zaal een priester die met wierook aan het zwaaien was. Soms stonden alle mensen op een zeiden wat, daarna gingen ze weer zitten. Na een half uur keek ik eens achterom en tot mijn verbazing was bijna de hele groep op drie na al weer vertrokken.

img_4153

We zijn toen zelf ook maar uit de dienst gelopen. Toen we buiten kwamen stonken we allemaal naar wierook. De rest van de morgen en middag zijn we gaan zonnen en zwemmen op het strand vlak bij ons hotel.

Om kwart over acht hadden we een bijbelstudie. Marjolein had bij elke avondsluiting een aantal zaligsprekingen behandeld. We werden nu in drie groepen opgedeeld en moesten een aantal vragen bespreken. Om negen uur zijn we gaan eten. Ik heb Souvlaki op. Vandaag ben ik maar eens om 23:59 naar bed gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *