Dinsdag 6 Juli 1993

greece-36a

We moesten vandaag weer vroeg opstaan omdat we ons hadden ingeschreven voor een excursie georganiseerd door SudTours. Bij deze reisorganisatie had Beter Uit de reis geboekt. Marjolein had het als reisleidster redelijk makkelijk. Als er iets aan de hand was kon ze gewoon de reisleidster van SudTours bellen. Die loste dan het probleem op.

De excursie hield het volgende in. Om 8:30 vertrokken we vanaf de haven. Wandeltocht: Ontdekt karpathos tijdens een wandeling door de bergen en geniet van uw wandelen te combineren met een frisse duik in Kyra Panagia. Per bus reis u van Karpathos City naar Stes. Van hier uit wandelen we door de bergen naar Volada.

img_4177

Dit zal ongeveer 2 uur duren. In Volada wordt er iets gedronken in een kafenion en vervolgens brengt de bus u naar Mertonas. Vandaar start een korte wandeling van 45 minuten naar het strand van Kyra Panagia. Hier kunt u de rest van de genieten van een lunch en een frisse duik tot de boot u komt op halen om terug te varen naar karpathos.

Zoals hierboven beschreven hebben wij dan ook gedaan. Het was een hele mooie wandeling. We hebben veel natuur schoon gezien. De bus naar Stes was wel een beetje eng. We reden op een weg zonder vangrail langs afgronden. Het ging allemaal maar net goed. Het strand bij Kyra Panagia heeft helemaal geen schaduw. Ik moest dus voor het eerst helemaal in de zon liggen. Ik ben gelukkig niet verbrand. De boot die gisteren ons naar Apella had gebracht kwam ons ophalen. Na een vaartocht van ongeveer drie kwartier waren we weer terug in Karpathos city.

img_4175

Na de avondsluiting zijn we bij Zorba gaan eten. Ik heb Souvlaki en tomatensoep op. Die avond zijn we naar een bar (Face) geweest. Erg gezellig. Om 01:00 ging ik weer eens naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *