Waterleiding lekt – deel 2

Vanochtend verder gegaan met het waterleiding lekkage onderzoek. Ik heb een sloophamer gekocht en het gat in de wasruimte dieper uitgehakt. Zit nu op een diepte van 9 centimeter (vloer is 20 centimeter dik) en nog steeds gaat de wicu buis (zachte roodkoper leiding met een PE mantel ter bescherming) recht naar beneden en zie ik nog steeds niet de oorzaak van de lekkage. Volgens de bouwtekening moet deze buis parallel aan de vloer liggen. Dus hij moet een keer een bocht van 90 graden maken.

Ik heb ook het kijkgat van de buizenschacht (Jiska’s kamer) groter gemaakt om bij het andere eind van de buis te komen. Daar was de vloer ook een beetje nat. Heb daar de buis doorgesneden en tijdelijk een kogelkraan er tussen gezet. Nu kan de hoofdkraan weer open en hebben we tenminsten overal water behalve in de wasruimte.

Het is nu ook duidelijk dat het water uit de PE mantel sijpelt. Dus ergens in het beton traject (7 meter) zit een breuk in het koper en het water loopt via de PE mantel er uit. Tja. Wordt dus een bypass operatie aangezien de buis te diep zit om te repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *