Step avontuur

Vandaag is het Hemelvaart. Alle museums en de meeste winkels zijn dicht. In Oslo zijn diverse firma’s actief die elektrische fietsen en steps verhuren. Ik had verschillende apps gedownload om uit te zoeken hoe het één en ander in ze werk gaat. Vanmorgen vroeg zag ik een super aanbieding bij Voi. Elektrische step, 100 minuten voor 7 euro per persoon (all-in). Dat is een prima deal aangezien je meestal 1 euro starttarief plus 0,30 euro per minuut betaald.

Na het ontbijt naar de haven gelopen en hier twee steps gescored. Meteen fullspeed (20km/u) langs de kunstlijn richting de rand van Oslo gereden. Daarna via een andere route weer terug. De steps zijn behoorlijk intelligent. Als je een winkelstraat in rijd wordt meteen de snelheid beperkt, als je ergens buiten een parkeerzone hem neer zet, zie je een waarschuwing op het stuurdisplay, etc.. We hebben de steps geparkeerd bij het Opera gebouw en dit ultra moderne gebouw bekeken. Grappig is dat je op het dak kan wandelen.

In de middag tweede ronden met steps gemaakt. Moet zeggen dat dit vervoersmiddel prima werkt binnen een stad. Wordt tijd dat Nederland dit ook gaat toestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *