Grotta Gigante

Vannacht zijn we er achter gekomen dat het ook hier heel hard kan onweren. 4:30 ging het helemaal los. De regen kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig was het na een uur weer voorbij. Toch maar even uit mijn bed gegaan om te controleren of de tenten niet lekte. Geen probleem, gelukkig.

We wilde eigenlijk naar een kerk in de ochtend. Dat valt niet mee in deze omgeving. De dichtstbijzijnde evangelische kerk is in Trieste. Ca. 50km verder op.

Vandaag Bastiaans vakantiewens ingevuld. Hij wilde heel graag naar de Grotta Gigante. Deze grot is de grootste qua volume van Europa. Nou daar ben ik het mee eens. Op sommige plekken in de grot is het plafond 150m hoog. De route bevat 1000 trap treden en is ongeveer een kilometer lang. Het is echt heel indrukwekkend om zo onder de grond te wandelen bij een temperatuur van 11 graden.

Na afloop bij het restaurant geluncht. Toen we terug kwamen bij de auto bleek helaas dat een sterretje (passagierszijde) in mijn voorruit 30 centimeter was door gescheurde vanwege de hitte. Dit repareren we wel weer in Nederland als het niet erger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *