Bygdoy schiereiland

Na uitgeslapen te hebben, heerlijk ontbeten in ons hotel. De keuze is enorm. Van allerlei broodlekkerijen tot en met spek met eieren. Nadat ons buikje vol was ons opgemaakt voor een bezoek aan het Bygdoy schiereiland. Eerst in de haven een (48 uur) Oslo-pass* gekocht en daarna met de boot naar het schiereiland. We hebben eerst het “Norsk folkemuseum” bezocht. Het is feitelijk een groot openluchtmuseum waar allerlei huis typen te bewonderen zijn. Verder is in het hoofdgebouw allerlei huisraad, schilderen, etc. te zien.

Daarna naar het “Polar Ship Farm” museum. In dit museum staan twee originele houten schepen waarmee de Noordpool en Zuidpool is verkend. Respect dat deze Noorse ontdekkingsreizers 4 jaar in zo’n kleine ruimte hebben kunnen leven. Als afsluiting van de ochtend ook nog Kon-Tiki museum bezocht. Thema hier is hoe mensen in de pacific (ca 1000 jaar geleden) zich verplaatsen via primitieve boten. Na de lunch met de tram / bus naar Vigeland park gegaan en daar de beeldentuin bewonderd. In totaal hebben we vandaag 13km gelopen

* Met een Oslo-pass heb je gratis toegang tot alle museums (35 stuk) en al het openbaar vervoer (inclusief alle ferries) in Oslo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *