Vrijdag 16-08-2024

Vandaag breekt de laatste dag van onze vakantie aan. Om 8:15 was de tent droog en hebben we hem ingepakt. We reden 9:15 het campeerterrein af. Het wordt een reisdag (935km) van Zuid Duitsland (Bad Füssing) naar Nederland (Gouda). De autorit verliep redelijk. Bij drie wegopbreking (vooral bij Nuremberg) hadden we in totaal 1,5 uur vertraging. Verder was het behoorlijk druk op de weg, dus rustig op de cruise control rijden was er maar beperkt bij. We waren 21:15 thuis en kunnen terug kijken op een hele mooie zomervakantie.

Donderdag 15-08-2024

We dachten vanochtend laten we naar de Aldi lopen in het dorp. Winkel dicht. Dus wij op zoek naar een andere winkel. Alles dicht behalve twee bakkers. Blijkt het een feestdag te zijn in deze regio. Gelukkig is het zwembad wel open. Dus Wietske, Leonard en Bastiaan zijn hier in de middag heen gegaan. Ik en Jiska bewaken het fort 🙂

Deze ene laatste dag van de vakantie heb ik nog met Jiska geschaakt, net als de eerst dag, heb ik weer gewonnen. Vanavond gaat we ergens uit eten als er tenminste een restaurant open is. We gaan het zien.

Woensdag 14-08-2024

Vandaag gaan we weer een stuk (450km) richting huis. We rijden van Noord Italie (Grado) naar Zuid Duitsland (Bad Füssing). Genoten van de prachtige bergen in Oostenrijkse alpen. Natuurlijk gestopt bij het favoriete (restaurant) van de kids, Mc Donalds.

Route verliep zeer voorspoedig. Dus we waren 15:00 aanwezig op de camping in Bad Fussing. Een ding is wel een beetje vreemd. We staan op het tentenveld. Feitelijk is dit de speeltuin van de camping. Voordeel is wel dat we tussen de bomen staan. De rest van de camping heeft maar weinig schaduw. We blijven hier nog twee dagen en dan rijden we in een keer door naar Nederland.

Dinsdag 13-08-2024

Vandaag rustig aangedaan. Gezwommen in de Middelandse zee en in het zwembad. Het was erg warm vandaag, ca. 35 graden. We hadden nog een leuk gesprek met de overburen op de camping. Ze nodigde ons uit voor een borrel. Wat aardig.

‘S avonds was er een kerkdienst op het strand. Er staat namelijk een hele groep (ca. 360) Duitse christen op de camping. Ze hadden een dienst georganiseerd voor alle camping gasten. Ze hadden het strand verlicht met fakkels. Prachtig gezicht samen met de reflectie van het maanlicht op het water. Preek ging over de barmhartige Samaritaan.

Maandag 12-08-2024

Vandaag naar Triest geweest met Wietske en Bastiaan. Leonard en Jiska wilde op de camping blijven. Had de navigatie ingesteld om tolwegen te mijden. Dus trakteerde onze auto ons op een prachtige route langs de Middellandse zee. Prachtige stranden en een aantal kastelen. Triest is ook een prachtige stad. Lang is het onderdeel geweest van Oostenrijk dus de bouwstijl lijkt erg op Wenen en Salzburg.

We hadden in het centrum geparkeerd bij het station. TIP parkeer hier nooit. De parkeerplaatsen en oprit en afrit zijn echt super smal. Met veel pijn en moeite heb ik mijn auto schade vrij er in en uit gekregen.

Na lang zoeken hebben we een nieuwe camping gevonden voor de terugreis. We wilde eigenlijk nog een paar dagen naar Oostenrijk maar er is gewoon geen enkele camping via de ANWB camping website te boeken. Dus het wordt nu een camping in Zuid Duitsland.

Woensdag 07-08-2024

Vandaag zijn Bastiaan, Leonard en ik naar het militaire luchtvaart museum geweest vaak bij onze camping. Dit museum is in 2023 totaal gemoderniseerd. Er zijn vijf grootte hangars met vliegtuigen van begin van de luchtvaart tot heden. Wist niet dat italie zo’n actieve luchtvaart historie had. Museum was echt prachtig. De hangars hadden zelfs airco. Dus was er prima toefen.

Dinsdag 06-08-2024

Vannacht schrokken we wakker om 3:00 van een enorm lawaai. Dus half slaapdronken naar buiten. Bleek dat de boom naast onze tenten, deels was ingestort. Gelukkig had een dikke tak alleen de voortent geraakt. Praise the Lord! Verder was de lantaarnpaal kapot. Een kind van de eigenaar was ook wakker geworden en heeft geregeld dat in de ochtend alles wordt opgeruimd.

Vandaag gaan naar Rome met de trein. Ben benieuwd. Om 10:45 waren we bij station Vaticaan. Het was hier al enorm druk. Voor het Vaticaanmuseum stond al een rij van twee uur. We zijn daarom door gelopen naar het Sint Pieter plein. Super gaaf om hier te staan. Daarna op naar de oude stad. Vele oude gebouwen bekeken met het Colosseum als hoogtepunt. Om 17:00 de trein weer terug genomen en het laatste stukje met de auto. Al met al 20km gelopen vandaag.

Maandag 05-08-2024

Vandaag is Wietske jarig. Gezellig ontbeten en daarna gezwommen in het meer. Wietske heeft zoals gewoonlijk ca. een kilometer gezwommen. Daarna boodschappen gedaan en koffie gedronken.

In de middag naar Bracciano gewandeld en het kasteel beklommen. Kasteel ligt op een heuvel aan het meer. Prachtig uitzicht. Vanavond gaan we nog uit eten vanwege Wietske’s verjaardag.

Zondag 04-08-2024

Vandaag om 7:30 opgestaan, ontbeten en alles opgeruimd met elkaar. Om 8:45 was de klus geklaard nog even betalen en op naar Rome. De tol snelweg was nu wel veel drukker dan in de nacht. Maar overdag rijden heeft wel een enorm voordeel. Nu kunnen we zien hoe prachtig dit land is. De route (470km) begon in een vlak landschap en werd steeds ruiger. Na vele tunnels door bergen kwamen we aan.

De camping hanteerd de typische italiaanse campeerstijl. Je moet meteen betalen bij aankomst en je gaat maar ergens staan. Na een mooie plek gevonden (vlak bij de bar, kunnen we het alcohol gebruik van onze kinderen in de gaten houden, grapje) te hebben, de tenten opgezet. Rest van de avond genoten van het prachtige uitzicht over het meer.