Woensdag 31-07-2024

Gisteravond om 19:45 vertrokken, via Zurich, de Sint Gotthard pas / tunnel (17km lang) richting Italie. Bij Fluenen (Zwitserland) was een tunnel tijdelijk afgesloten dus moesten we 20 minuten wachten. Toen we weer mochten rijden, trapte Leonard per ongeluk een glaze kaarsstolp uit de achterbak. Ik snel het glas van de snelweg getrapt en doorgereden. Bij de Gotthard tunnel hadden we mazzel. We kwam 22:58 aan en mochten nog net doorrijden daarna ging de tunnel dicht tot 01:00. De snelweg in Italie was echt uitgestorven, dus we moesten goed op passen dat er geen wilde dieren op het traject liepen.

We waren 4:50 bij de camping, aangezien dit veel te vroeg was hebben we geparkeerd bij een parkje. Bastiaan en Sander hadden het warm en gingen op twee bankjes liggen. Na een half uur zei ik kom maar weer in de auto. Nog geen drie minuten later kwam er een politieauto met zwaailichten aan. Hij was zeker getipt want de politie was echt op zoek naar wild slapers.

Op de camping ‘Amazone’ mochten we 8:00 het terrein op. Tent opgezet en daarna zijn de kids gaan zwemmen. Camping heeft 4 zwembaden dus we kunnen genieten van zon en water. Ik heb nog aan een medewerker van de camping gevraagd of ze een horzel nest naast onze tent willen opruimen. Hij heeft in het nest een spuitbus gif gespoten. Daarna heb ik het nest met ducttape dicht geplakt. ’s avonds nog uit gegeten in het restaurant van de camping. Prima keuken.

Dinsdag 30-07-2024

Voor het ontbijt 6km gerend met Wietske. Doel is het tweede plaatsje in Frankrijk vanaf de Zwitserse grens. Daar nog wat broodjes voor het ontbijt gekocht en weer terug gerend. Na het ontbijt samen met Bastiaan, Leonard en Jiska op pad. Doel is een houtzagerij in een grot. Was bijzonder te zien hoe zwitsers vroegertijden dit bouwwerk hadden gebouwd. Gelukkig hadden we truien mee genomen want het was maar 7 graden in de grot. Buiten was de temperatuur al opgelopen naar 33 graden.

In de middag hebben de kids gezwommen in de rivier naast de camping. Verder rustig aangedaan aangezien we vanavond vertrekken naar
Noord Italie.

Maandag 29-07-2024

Vandaag was ik vroeg wakker. Toen ik de tent uitliep kwam ik letterlijk in de wolken terecht. Het zicht was maar 25 meter vanwege de mist. 8:30 naar de winkel gereden om het ontbijt te kopen. Op de terugweg trok de mist op en werd het zonnig. Na het ontbijt naar Robella Val-de-Travers gereden. Hier is een bike park. We zijn met de kabelbaan omhoog gegaan (1400m). Een prachtige wandeling naar beneden gemaakt, daarna tickets gekocht voor de rodelbaan en dit avontuur beleeft. In de middag naar Neuchatel gereden. Stad bekeken inclusief botanische tuin. Sander, Leonard en Jiska hebben nog gezwommen in het meer bij deze stad.

Bij terug komst bleek dat Sanders / Leonards tent kapot te zijn? Twee glasvezelstokken waren gebroken. Vaag. Heb de stokken iets ingekort zodat ze weer gebruikt kunnen worden.


Zondag 28-07-2024

Vanochtend uitgeslapen. Na het ontbijt zijn we eerste boodschappen gaan kopen in Frankrijk. Onze camping ligt namelijk maar een kilometer van de grens. Daarna terug naar de camping en op naar de grootste waterval (50 meter hoog) in deze streek. We zijn met een boot er heen gevaren. Daar dit prachtige natuurverschijnsel aanschouwd. Na wat gedronken te hebben in een restaurant zijn Sander, Leonard en Jiska weer terug gevaren. Wietske, Bastiaan en ik zijn via allerlei steile, gladde paden terug gewandeld. ’s Middags nog een dierentuin bezocht en daarna van de zon op de camping genoten.

Zaterdag 27-07-2024

Vandaag start de zomervakantie! We zijn 2:00 vertrokken vanuit Gouda. Ons eerste doel is een scoutingterrein in Luxemburg. Daar wacht Bastiaan op ons. De reis verliep zeer voorspoedig dus 6:30 waren we te plaatsen. Daarna via Frankrijk door gereden naar Zwitserland. Ook dit traject verliep zeer voorspoedig (weinig verkeer), we waren 14:00 ter plaatsen. Een ding was wel vreemd, Lijkt er op dat ons navigatiesysteem de tolwegen heeft ontweken want we hebben niets hoeven te betalen.

De camping waar we verblijven heet Lac des Brenets. Na onze tent opgezet te hebben, de omgeving verkend en ’s avonds nog geschaakt met Jiska.